БК Шоутайм (Варна) направи страхотен коледен турнир с участието на над 120 деца (СНИМКИ)

217

Страхотен празничен турнир преди Коледа организира варненският баскетболен клуб Шоутайм. Той бе за всички таланти от школата и се проведе в залата на Икономическия университет. в морската столица. Тя бе препълнена от родители и желаещи да гледат различните игри, които ръководителите и треньорите на младия и амбициозен клуб бяха подготвили за своите таланти.

Участваха над 120 момченца и момиченца, като в клуба има и още деца, но част от тях не успяха да дойдат. Те са от няколко набора, като най-големият е роден 2008 г., а най-малките – през 2018-а.

В рамките на малко повече от четири часа те показаха своите баскетболни умения. В началото бяха разпределени на отбори 4 срещу 4 или 5 срещу 5 и играха баскетболни мачове, а съдии бяха техните треньори.

След това пък имаше две игри за индивидуални умения. В първата всяко дете трябваше да води топката, слаломирайки между конуси, а след това да завърши със стрелба. Времето на всяко изпълнение се засичаше с хронометър, а накрая талантите с най-добри показатели получиха индивидуални награди.

Втората самостоятелна игра бе за малко по-големите, които трябваше да заобикалят конуси в четири зони в атака и да завършват с кош, като се играеше до 4-6 точни попадения. Резултатите отново се записваха.

Накрая дойде и „черешката на тортата“ – баскетболни мачове между най-големите по възраст в школата, които бяха съотборници на игрището с мъжете на Шоутайм. Тук големите помогнаха на младите таланти да се изявят в страхотни комбинации за радост на публиката. Шоуто бе подпечатано с три запазени марки, заради които баскетболът е толкова любим спорт – кош след „алей уп“ комбинация, забивка и успешна стрелба от центъра със сирената на Димитър Петров.

Страхотният празник завърши с награждаване като всички таланти получиха торбичка с подаръци от клуба, подсигурена от спонсорите. За най-успешно представилите се в индивидуалните игри имаше още предметни награди, а всичко завърши с обща снимка на треньори и таланти, в която бяха запечатани десетки усмивки.

Празникът бе уважен и от кмета на Варна Благомир Коцев, който откри надпреварата и остана да гледа част от мачовете в компанията на шефа на отдел „Спорт“ към общината Кристиян Димитров. На трибуните бяха и баскетболистките от женския отбор на Шоутайм, които малко по-късно постигнаха третата си победа в женската „А“ група, надигравайки в същата зала Академик (Пловдив).

„Спортът обединява хората. Смисълът на живота са децата. Правим го за тях. Благодарим и на всички спонсори, съмишленици и доброжелатели, спомагащи тази кауза и идея да се осъществява. Благодаря на всички родители и състезатели, че участвахте в този над 4-часов баскетболен празник. Децата се представиха прекрасно“, каза след края на празника един от главните треньори в клуба Галин Стоянов-Патрика, който през цялото време бе в ролята на водещ с микрофона край страничната линия.