Баскетболистите с трудна победа над Черноморец

0

Черно море прекъсна серията си от поредни загуби в Националната баскетболна лига. В своята зала Христо Борисов варненци успяха да спечелят много трудно у дома след 82:76 над Черноморец. Така Черно море ще запази петата си позиция с вече 10 успеха и 13 загуби, докато бургазлии са твърдо на последното място с баланс 2-21.
Първите четири точки в мача бяха за гостите, но домакините отговориха със 7 поред и взеха аванс. Мачът се развиваше равностойно до малко след средата на първата част, когато варненци успяха да се откъснат. Със серия от 12:1 за тях те дръпнаха с цели 11 точки, а след десет минути запазиха преднината си за 25:15.
Черно море поддържаше разликата до средата на втората четвърт, когато гостите се доближиха на пасив от 3 точки. В последната минута на полувремето бургазлии дори взеха аванс след кош на Кирил Павловски, но Симеон Илиев вкара за домакините, които на почивката водеха с 40:39.
В първите пет минути на третата четвърт варненци имаха само 6 точки, но любопитното е, че бяха направени с три забива – два на Милчо Борисов и един на Николай Колев. В един момент домакините направиха серия от 10:0, която от пасив 3 точки им донесе преднина от 7. В следващите минути варненци държаха съперника си на разстояние, като разликата не падна под 5 точки. В края на третата част пък Тихомир Желев вкара тройка и домакините дръпнаха с 68:58.
Последната четвърт почна супер за гостите, които със серия от 7:0 се доближиха само на 3 точки пасив. След това двата тима продължиха с битката, а с тройка на Константин Коев гостите намалиха на 2, четири минути преди края. Бургазлии имаха шанс и за изравнят, но го пропуснаха, а малко по-малко от две минути преди края варненци се откъснаха с 6 точки. След това двата тима си размениха по един кош и така до края варненци удържаха преднината си.

Тихомир Желев бе най-резултатен за победителите с 21 точки, отбелязвайки 5 тройки, като хвана и 5 борби. Дабъл дабъл направи Николай Колев с 15 точки и 11 борби, а Симеон Илиев добави 13 точки.
За гостите от Бургас Кирил Павловски завърши с пореден дабъл дабъл след 20 точки и 12 борби. Деян Дунович се отчете със 17 точки, а с по 12 и с по 8 борби приключиха Константин Коев и варненеца Атанас Пенев (8 асистенции).