Баскетболистите пътуват в деня на мача. После се местят в Боровец

0

Баскетболистите на “Черно море“ ще пътуват в деня на мача с “ЛУКойл Академик“ от 18-ия кръг на Националната лига, който е утре в Правец. Варненци не хранят надежди за изненада срещу осемкратните шампиони и за това са преценили, че няма смисъл да са там от предната вечер. Те обаче няма да се завръщат във Варна веднага след двубоя, а ще се пренасочат към Самоков, където от 15 до 18 февруари е турнирът за Купата на България. “Моряците“ ще преспят утре вечер в Правец, където ще тренират в неделя. След това ще се отправят към Боровец, за да отседнат в хотела на Асен Христов – “Ела“. Зимният курорт е на няколко километра от Самоков.
В четвъртфинала от надпреварата “Черно море“ играе с домакина “Рилски спортист“, а при евентуален успех се изправя срещу победителя от двойката “Левски“ – “Балкан“.
Стана ясно, че Васил Кьосев отново е под въпрос. 21-годишният баскетболист тъкмо се възстанови от контузията в лявото бедро, но на тренировката в сряда е получил болки на същото място, но на другия крак. В момента в щаба на варненци работят по неговото възстановяване, тъй като Любо Минчев се надява да може да разчита на него най-вече в турнира за Купата.