Баскетболистите и таланти на тениса и борбата са №1

0
Снимка: Narodensport.eu
Снимка: Narodensport.eu

Баскетбол, тенис и борба са доминирали като успехи във Варна през месец януари, стана ясно от резултатите в анкетата за Спортист №1 на морската столица за месеца.

За най-добър отбор спортните журналисти избраха баскетболния “Черно море-Порт Варна”, но нито един негов представител не успя да присъства на награждаването. Майсторите с оранжевата топка имат четири победи от четири мача през януари и получиха 7 гласа. 1 вот отиде за “Черно море-Елит”.

Именно клубът по тенис взе два от индивидуалните призове. Калоян Вълчев бе избран за спортист на месеца, след като събра 8 гласа от 8 възможни. Талантът на “Черно море-Елит” стана държавен шампион на двойки със съотборника си Георги Язмаджиян при 16-годишните и вицешампион на сингъл. Негов личен треньор е Кристиян Илиев.

Друга представителка на варненския клуб по тенис – Беатрис Спасова, бе определена за №1 в онлайн анкетата на сайта Sportistnavarna.com. Там тя събра точно 50 процена от вота на интернет потребителите. Талантливата Беатрис взе два бронзови медала от държавното първенство при 12-годишните. Неин личен треньор е Даниел Ангелов.

За №1 на варненското спортно училище “Георги Бенковски” бе избран борецът Ивайло Радев, който стана държавен шампион за кадети. Наградата му бе взета от треньора му в клуб “Локомотив`93” Христо Филчев, тъй като Иво е на подготвителен лагер за европейско първенство.