Баскетболистите и Джорджия са №1 на Варна за февруари

0

Плувкинята Джорджия Кадоглу и баскетболистите на „Черно море“ са отличниците в анкетата за спортист и отбор на Варна за месец февруари.
„Златната рибка“ спечели 11 медала на силния международен турнир в Черна гора, като събори и четири национални рекорда. Освен това 13-годишната състезателка дебютира с медал в бягането на 1500 метра, завършвайки трета на държавното първенство в Добрич. Джорджия не успя да присъства на церемонията, тъй като имаше изпит, но нейните призове бяха връчени на директора на Спортното училище „Георги Бенковски“ Николай Владимиров. Кадоглу спечели с шест вота, а гласове в индивидуална класация получиха още лекоатлетката Ваня Стамболова и майсторите на ушу Станчо Станев и дъщеря му Йоана. Баскетболистите също бяха изявен фаворит в допитването и спечелиха с шест гласа отборната класация. Възпитаниците на треньора Любомир Минчев бяха приятната изненада на турнира за купата на България в Самоков, където първо отстраниха домакина „Рилски спортист“, след което затрудниха до краен предел скъпата селекция на „Левски“, но отстъпиха, за да се поздравят в крайна сметка с бронзовите медали след успех над „Ямбол“ в малкия финал. Два гласа получиха синхронистките на „Аква спорт“.
Златко Лефтеров бе избран за номер 1 на Спортното училище. Лекоатлетът подобри няколко рекорда на държавното в Добрич. Два вота получи и борецът Нестър Нестъров.
В онлайн анкетата на сайта www.sportistnavarna.com пък с 41,19 процента от гласовете на първо място е Джорджия Кадоглу.