Асен Христов: Момчета, вярвам в победата над Левски

5
Дългогодишният спонсор на Евроинс Черно море Асен Христов изпрати писмо до Bgbasket.com, с което поздрави играчите и техните ръководители за днешната малко изненадваща за мнозина победа над Рилски спортист в четвъртфинала за Купата на България с 86-64. Публикуваме го без съкращения.
„Поздравявам всички играчи и техните ръководители с успеха днес над Рилски спортист. Тази победа е много сладък реванш за ограбването ни в плейофа миналата година пак в Самоков. Не това обаче е най-важното в случая. Момчетата от Черно море показаха, че наистина са бъдещето на българския баскетбол. Победата днес в Самоков не е изненада за мен. Бях убеден, че огромният труд, който хвърляха в тренировките, рано или късно ще бъде възнаграден. И това се случи в най-подходящият момент. Искам да благодаря на момчетата, че ме направиха много щастлив тази вечер. Те се показаха, като истински професионалисти. Обещавам, че ще им помогна отново финансово, както не съм спрял да го правя, въпреки че някои баскетболни фактори се опитаха да ме откажат. Тези момчета обаче заслужават да им се обръща внимание. Нещо, което за съжаление във Варна никой не прави! Крайно време е местните общински величия да обърнат внимание на спорта в този град и в частност на баскетбола. Трябва децата да са в спортните зали, а не на улицата и в заведенията. Спортът оказва огромно влияние и може би точно от това се страхуват във Варна, където се сещат за баскетболния отбор само, когато предстоят избори. Не искам сега да навлизам в тази тема, защото е много дълга, а да се порадваме на победата!
Накрая още веднъж искам да поздравя целия отбор и да му пожелая успех утре в полуфинала срещу Левски. Момчета, вярвам във вас! Вярвам в победата!“