Почеркът на Илиан вече личи на „Тича“

Публикувано в: Последни новини,Футбол,Черно море |

dsc_3993

„От битка да не изпаднем, сега играем бараж за евротурнирите“. Тези думи, изречени от Илиан Илиев след края на реванша с Локомотив Пловдив, очертават цифровото изражение на постигнатото от него за първите 5 месеца от втория му престой на „Тича“. За много кратко време Илиан преобърна тотално ситуацията в Черно море, а сезонът, който буквално бе на път да се превърне в катастрофа, сега може да донесе излаз на европейска сцена. Не това обаче е най-важното от първите му 5 месеца начело на отбора.

С далеч по-голяма стойност са наченките на стил, които проблясват при моряците. Методично почеркът на Илиев започва да личи в поведението на тима, а това дава основания да се смята, че стигането до баража за Лига Европа не е случайност. Първото, което прави впечатление, е разнообразието, на което треньорът се опитва да подчини възпитаниците си. Черно море е на път да изостави шаблона, по който действаше дълги години и да се сдобие с набор от игрови схеми, с които да борави в различни моменти и ситуации. Бързината, с която се отиграва топката и се организират атаките, също прави впечатление. Това е едно от нещата, на които Илиев най-много държи, а промяната на този компонент в положителен аспект през последните месеци е налице. Естествено има още много какво да се желае, но определено към момента линията на развитие е във възходящо положение.

Черно море почти изцяло загърби безразборното изсипване на топката в полето на съперника, при което доминира случайността, като играчите търсят разиграванията по земя, когато се опитват да преодолеят защитата на съперника. Изнасянето на топката от централните бранители чрез дрибъл, активното включване на фланговите бранители и излизането от втора линия са неща, които все по-често могат да се видят от моряците. И най-вече – отборът започва да играе приятен за гледане футбол. Така че какво ще се случи на баража не е от основополагащо значение за Черно море. Евентуална победа би била бонус, но много по-ценни са основите, които се градят в момента.

„Тема спорт“

Коментари

Трябва да сте влезли за да публикувате коментар. Вход