Националите по плажен футбол закриха годината със стилен коктейл и награждаване във Варна (снимки)

Публикувано в: Плажен футбол,Последни новини,Футбол |

29_3Снимки: Пламен Стефанов

Националният отбор на България по плажен футбол закри годината със стилен коктейл и награждаване в ресторанта на хотел в центъра на Варна.

Тимът ни успя през това лято да се изкачи с цели 28 места в ранглистата на ФИФА, като е на рекодната 58-ма позиция. Това донесе много положителни оценки за показаното от нашите, чийто треньор е варненецът Симеон Христов, а голяма част от състезателите са негови съграждани.

3

Тази година България успя да победи класният тим на Румъния в контрола, удари Дания в ЕВРО лигата и като цяло показа силна игра.

На коктейла шефът на генералния спонсор от корпорация „Развитие“ Александър Александров награди всички момчета със специални златни значки.

29_2

„Това е един търговски продукт, менажиран от ФИФА, която е много сериозна машина за правене на пари. И в България този продукт може да се развие. Интересен е, алтернативен. Около вода, река, море, езеро, както е в Унгария. А и Боби Михайлов каза, че това е Fun (бел.пр. от англ. – забавление). Хората искат Fun. Представянето на националния отбор надмина моите очаквания. Тук не са много важни резултатите, защото те са аматьори. Те работят и играят. А и миналата година бе нулева. Силно съм впечатлен, защото се представиха отлично. Бил съм футболен президент, спортен ръководител, но такова нещо, което съм видял тук, не е имало. При професионалистите, особено в България, е ралично. Тези момчета се бореха страхотно и добре се бранеха. Казах им: Ако падате, падайте с лице към противника, а не с гръб. При победите е лесно, но при загубите, кой как ги понася става ясно, кой какъв човек е той и какъв мъж е“, каза Александров.

28_3

Той добави, че тази година не е поставял цели пред тима. „Важно беше да се събере отбор. Отидохме в Кранево, подготвяхме се при нашия приятел г-н Джелепов. Отлична база. Победата над Румъния много приятно ме изненада, защото те са много места пред нас в класирането. Понататък си мисля, че трябва да има цели, независимо дали аз ще бъда генерален спонсор или само спонсор. Основното ми желание бе да накарам Боби Михайлов да ми даде да спонсорирам плажния футбол, той не е основен спорт за тях. Има различни неща, които не са много красиви, но не е сега момента да ги говорим. Иначе за мен е удоволствие. Покрай мачовете е голямо забавление – свири музика, хората са на плажа, кефят се“, добави спонсорът и добави, че водещите държави в този спорт са Русия, Унгария, Швейцария, Бразилия.

28_2

„Страхотна вечер, която ни върна в незабравимите летни месеци с фланелката на родината! Уважението, което получихме, ни зарадва страшно много, за което благодарим! Тези момчета заслужиха това най-вече със сърцата си и след това с показаното! Много се гордея с тяхното представяне и им благодаря!“, каза пък треньорът на националния тим Симеон Христов.

28_1

Церемонията беше уважена и от шефа на Зоналния съвет на БФС Георги Мирчев и неговата „дясна ръка“ Пламен Хаджийски.

2

Ето и всички футболисти, които играха това лято за България:

Костадин Иванов
Добромир Господинов
Мирослав Андреев
Мартин Великов
Илиян Илиев
Илиян Димов
Иван Мартинов
Филип Филипов
Калоян Цветков
Павел Адамов
Георги Тузаков
Станислав Джамбазов
Динко Дерменджиев
Живко Парашкевов
Цено Лозанов

Коментари

Трябва да сте влезли за да публикувате коментар. Вход