Доскорошни спартаклии основаха нов футболен клуб във Варна

Публикувано в: Последни новини,Спартак 1918,Футбол |

0Петима преминали през Спартак като треньори и футболисти основаха нов футболен клуб във Варна – ФК „Олимпик”. Той вече има съдебна регистрация и емблема, а до дни пристига и първата екипировка за футболистите с фланелки в червено-бяло райе.

Треньори в клуба са Иван Найденов, Диан Генчев, Марин Петров, Живко Бояджиев и Иван Караджов. Петимата са и членове на УС.
В момента специалистите работят със 120 деца – във всички набори от 1999 до 2010 година. Допреди дни въпросните таланти водеха занимания под ръководството на треньорите си и в Спартак 1918.
„В понеделник, сряда и петък тренираме от 9 и 10 часа на терена на ТУ и от 18,30 часа на „Спортпалас”, като сме осигурили превоз за децата. Във вторник и сряда се подготвяме и от 18 часа на изкуствените игрища на „Спартак”, а пак там има тренировка и в събота от 9 часа. Всяко занимание се провежда по специална методика в присъствието на двама или трима треньори”, заяви за Петел Диан Генчев.
Иван Найденов пък допълни, че през новото първенство ще участват в регионалните първенства с девет отбора – юноши старша възраст, два при младшата възраст, три детски, два на Футбол 9 и един на Футбол 7.
„Засега основният ни проблем е свързан с базата, но се надяваме, че ще го разрешим с хората, които ни помагат. Искаме да развиваме талантите ни в правилната посока, а още от следващата година е възможно да имаме и представителен тим”, каза Найденов.
В „Олимпик” набират за школата си момчета, родени през 2008, 2009 и 2010 година. Записванията стават на телефони: 0888 271222 и 0897 867427.

Коментари

Трябва да сте влезли за да публикувате коментар. Вход