След световната титла: Владо Вълев-Питбула обяви, че слиза от ринга

Публикувано в: Бойни,Водещи новини,Други |
2

Снимка: „Петел“

Световният шампион по кикбокс стил К-1 за професионалисти Владимир Вълев-Питбула кацна на варненското летище с полет от Москва преди минути.

Той бе посрещнат от своето семейство – от съпругата и сина си, както и от над 60 близки, приятели и симпатизанти, които го зарадваха с родния трибагреник и торта.

Специално за „Петел“ Влади обяви, че слага край на своята активна кариера. “Липсваше ми само тази титла. След като я спечелих, мисията ми на ринга е изпълнена. Повече не смятам да се бия, освен ако не получа някое супер изкушаващо предложение. Занапред ще уча на кикбокс и муай тай млади таланти в клуба на Краси Димов“, каза Вълев.

Както вече писахме, снощи Владо взе световната титла в К-1 на най-голямата организация по кикбокс в света – WAKO, след като отказа в четвъртия рунд руснака Максим Колпак.

„Първият рунд бе труден, защото трябваше да се нагодя към неговата игра и да вляза в ритъм. Разменихме си удари, но бях спокоен, тъй като тактиката ни бе правилна. Вторият рунд бе равностоен, докато в третия вече наложих своя стил и го превъзхождах. В четвъртия до довърших с безпощаден удар в черния дроб“, допълни Владо.

Запитан имал ли е съмнения, че може и да не спечели, той бе лаконичен: „Така както се развиваше боя, бях убеден, че всичко се развива в моя полза и ще го бия, дори и преди петия рунд. Радвам се, че стана. нор мално бе публиката да го подкрепи, но после ми отдаде дължимото и ме аплодира, което бе приятно.“

Питбула бе изненадан, че го посрещнали толкова много хора на летището. „Искам да им кажа, че го обичам. Знаех, че вярват в мен. Исках да ги зарадвам и успях да го направя. Повечето от тези, които са тук, са били до мен в най-трудните ми мигове, и аз съм им благодарен за подкрепата“, допълни Владо.

В заключение той удържа на думата си да подари златния пояс на своя син. „Не се съмнявах, ще е негов. Вече може да му се зарадва. Както и на купата. Дали ще стане състезател? Това не е фиксидея за мен. Искам да расте здрав и бодър, и да стане добър човек“, завърши Питбула.

Коментари

Трябва да сте влезли за да публикувате коментар. Вход