Венци Айдарски за трети път е №1 на „Галата-Варна“

Публикувано в: Водни,Други,Последни новини |

kl;Националът Венцислав Айдарски спечели юбилейното 75-то издание на плувния маратон „Галата – Варна“. Състезателят на клуб Младост`91 (Пловдив) измина разстоянието от 4400 метра до Втора буна за 49 минути и 23 секунди. В надпреварата се пуснаха 263-ма участници.

24-годишният плувец от Сандански Айдарски участва за 4-ти път в плувния маратон, като призна че дебютът му е бил най-труден.
Втори се нареди израелецът Гай Максимович с време 51.20 сек. Трети е бургазлията Теодор Чернев, а най-напред от варненските плувци се класира Арсений Бекетов от ПСК Черно море.
При жените над всички бе Марина Николова. 17-годишната плувкиня е от Пловдив, но се състезава за Олимпия (София).
Стартът трябваше да бъде даден в 10:00 часа, но закъсня с 15 минути, тъй като бе извършен ритуал – изхвърляне в морето на праха на големия наш маратонец Добри Динев, който си отиде от този свят в началото на март в Канада.
Морето тази година бе доста бурно и вълните затрудниха максимално участниците. Те обаче признаха, че за тяхна радост почти е нямало медузи.

Наградният фонд на плувния маратон е 7000 лева, като победителите в двата пола грабнха по 1000 лева.
Приз за най-добре представил се варненец спечели Арсений Бекетов, който бе отличен и с почетен плакет на името на Добри Динев – от семейството на големия наш маратонец. Награда за плувец с най-много участия в маратона взе Кольо Димитров, който е плувал разстоянието повече от 17 пъти.

Сред гостите на състезанието бе министърът на отбраната Николай Ненчев, който връчи и специална награда – военен бинокъл, на най-малкия участник в маратона – 12-годишния Владимир Димитров от ПСК „Черно море“.
Наградата за плувец с увреждания отиде при Иван Иванов, а специален приз „Спомен за дядо“ отнесе Едгар Динев, внук на Добри Динев.

Коментари

Трябва да сте влезли за да публикувате коментар. Вход