Милен Петков: Радвам се, че плажният футбол набира все по-голяма популярност в България

Публикувано в: Водещи новини,Футбол,Черно море |

0000Дългогодишният национал на България Милен Петков ще бъде специален гост на втория кръг от държавното първенство по плажен футбол, което ще се проведе тази събота и неделя в Шкорпиловци. Бившият играч на Добруджа, ЦСКА, АЕК и Черно море ще открие турнира и ще проследи всички двубои през уикенда.

„Радвам се, че има такива инициативи и ги подкрепям. Добре е, че този атрактивен спорт се развива изключително бързо в световен мащаб и печели все повече последователи и фенове. Благодаря на организаторите, че ме поканиха и оценяват моето присъствие като положително. Откликнах веднага и ще се радвам, ако мога да помогна за развитието на плажния футбол в България! С удоволствие ще бъда в Шкорпиловци и ще проследя всички двубои“, заяви Петков.

Той добави, че, докато е бил в Гърция от 2000 до 2008 г. бийч сокърът се е радвал на особена популярност. „Там има много плажове и всички бяха фенове на тази игра, тъй като страната е много запалена по футбола като цяло. Сигурен съм, че и в България плажният футбол ще набира все повече почитатели“, завърши Милен.

Организатор на държавното са комисията по плажен футбол към Българския футболен съюз и община Долни чифлик. Участници ще са варненските МФК Спартак, ФК Одесос, ФК Вяра, надежда и любов и софийският Искър. Те ще играят по системата всеки срещу всеки.

Първите три тима в подреждането се класират за финалния кръг на надпреварата, който ще се проведе от 8 до 10 септември във Варна. За морската столица, където ще бъде определен новият шампион, участие вече си осигуриха СА-МВР (София), СФК Свети Никола (Бургас) и ФК Русе, които преди месец играха в първия кръг на държавното.

 

 

ПРОГРАМА:

15 юли (събота)

09:30 ч. МФК Спартак – ФК Вяра, надежда и любов

10:30 ч. ФК Одесос – ФК Искър

17:00 ч. ФК Вяра, надежда и любов – ФК Искър

18:00 ч. МФК Спартак – ФК Одесос

16 юли (неделя)

09:30 ч. ФК Одесос – ФК Вяра, надежда и любов

10:30 ч. ФК Искър – МФК Спартак

Резултати и снимки може да очаквате на фейсбук страницата за плажен футбол в България.

Коментари

Трябва да сте влезли за да публикувате коментар. Вход